Fjärilsmöten - Ny bok

Skalstad.se

Fjärilsmöten

I dagarna har min bok Fjärilsmöten varit ute i åtta månader. Det har för mig varit en lärorik tid.

Mycket kontakter med bokhandlare, bibliotek och privatpersoner som velat titta i boken.Bokmässan i Göteborg och Bokfestivalen i Karlstad var trevliga event.

Minnesvärt var också en bokafton i november som hölls i Mölnbacka bygdegård.


Till dags dato har boken sålts i cirka 400 ex av upplagans 700 ex.Stort tack till er som köpt en bok -uppskattas.

Strax innan jul kom ett glädjande besked från Stiftelsen Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur. Fonden lät meddela att projektet tilldelats ett anslag om 25 000:-

På brevpapper från Kungliga Slottet i Stockholm har Carl XVI Gustaf undertecknat dokumentet - ett synnerligen välkommet bidrag.


Som ett välment tack har en bok skickats till kronprinsessan Victoria

som uppskattade gesten - kul!


Fjärilsmöten är berättelser från då till nu, där fonden utgörs av fladdrande fjärilar.

Från ungdomens spring med tyllhåven till dagens kameraströvtåg på myr och äng.

Fjärilsmöten är rikt illustrerad med mina egna bilder på dessa vackra djur.


Nedan finns några kortare utdrag ur två kapitel.


Boken kan beställas via mail:

skalstad.mikael@telia.com eller via telefon 070 597 1298.


Priset är 240:-/st.

Eventuell fraktkostnad tillkommer.


Varma hälsningar

Mikael Skalstad


En sång en gång för längesen


Mina fjärilsmöten under dessa somrar har idag den guldkant som årens gång gärna vill sätta på vardagsporslin. Tidens fors skaver av, polerar och blankar upp. En av mötesplatserna var den tunnlandsstora fruktträdgården bakom annexet. Fruktgården tedde sig som en tropisk djungel för en sjuåring och att gå in där, med betoning på in, var ett äventyr. Där fanns alla nyanser av färgkartans gröna varianter, det var ångande varmt med tunga kryddiga dofter av jord och nektar i den stillastående luften. Smaken av sötvarma krusbär och blodröda hallon stora som vindruvor. Trädgårdssångare, svarthätta och ärtsångare satt i orkesterdiket och filade. Prassel från nougatbruna skogsödlor och brummandet från guldbaggar som doppats i brons och grönbets. Och så blänkte det av fjärilsvingar, överallt därinne i virrvarret.Möten vid Koviken


Ljuden bygger broar över de nu stillnade vattenkilarna. Människor kommer ut från hus och bodar. Dörrar öppnas, en ko råmar, en kvinna pratar med ett barn. Ute på Torrö har en yxa stämt möte med ett fång ved och en huggkubbe.


Recensioner


NWT 30/5-18